У Раді відбулася перепалка між Парубієм та Купрієм. Нардеп виривав у спікера мікрофон і розкидав папери

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Під час засідання Погоджувальної ради між головою парламенту Андрієм Парубієм та народним депутатом Віталієм Купрієм (позафракційний) стався конфлікт.

Коли спікер Верховної Ради оголошував порядок розгляду питань під час пленарного тижня і нагадував парламентарям про перший закон, що стоїть на порядку денному — закон про мову, до нього підійшов Купрій. Нардеп хотів порушити питання щодо розпуску парламенту, він почав виривати у спікера мікрофон і розкидати документи, які лежали на столі. Зрештою, за кілька хвилин сутичка припинилась. Після чого Парубій закликав депутатів дотримуватися законодавства України.

«Ми бачимо, що емоції ще не стихли після президентських виборів, і голова міжфракційного обʼєднання в підтримку Зеленського, на жаль, демонструє повну зневагу до закону, до парламенту, що є неприйнятним. Бо коли ми йдемо на вибори і говоримо, що закон один для всіх, він є одним законом для всіх, і коли хтось думає, що можна проводити роботу в парламенті чи поза парламентом, зневажаючи і порушуючи український закон, той глибоко помиляється і ставить себе за межі закону», — сказав Андрій Парубій після конфлікту.