Нацполіція: До викрадення картини Ренуара у Відні можуть бути причетні підозрювані в убивстві ювеліра Кисельова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нацполіція: До викрадення картини Ренуара у Відні можуть бути причетні підозрювані в убивстві ювеліра Кисельова

Гонтар Володимир / УНІАН

Національна поліція підозрює українців у викраденні картини Пʼєра Огюста Ренуара з аукціонного дому у Відні в листопаді минулого року. Про це сказав на брифінгу глава Нацполіції Сергій Князєв.

Він нагадав, що у затриманих за підозрою в убивстві ювеліра Сергія Кисельова поліція знайшла картину французького художника Поля Сіньяка «Порт Ла-Рошель», яку вкрали з музею французького Нансі у травні 2018 року.

Князєв сказав, що ця ж група українців, можливо, причетна до крадіжки картини Ренуара у Відні. «Ми зараз активно працюємо з австрійськими колегами. У нас є великі підстави вважати, що саме ця група скоїла цей злочин», — заявив глава Нацполіції. Він додав, що у злочинців було вилучено ще 6 інших картин.

  • Пейзаж Ренуара «Затока, море, зелені скелі» викрали 26 листопада минулого року. Троє чоловіків зайшли у віденський аукціонний дім Dorotheum і цілеспрямовано піднялися на другий поверх, де перебувала картина. Зловмисники вирізали полотно прямо з рами, після чого вийшли з будівлі через різні виходи.
  • Полотно датується 1895 роком. Перед викраденням воно зберігалося у приватній колекції. За попередніми оцінками, твір коштує від €120 тис. до €160 тис.
  • Пізніше австрійські ЗМІ повідомили, що одним зі злочинців виявився 59-річний українець. Його затримали в середині грудня минулого року в Амстердамі, а 28 грудня передали до Відня. Зараз його помістили під варту.