Теракти на Шрі-Ланці: кількість загиблих зросла до 321 людини. Поліція вже затримала 40 підозрюваних

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кількість жертв восьми вибухів на Шрі-Ланці зросла до 321 людини. Як повідомляє телеканал First News з посиланням на Міністерство охорони здоровʼя країни, у лікарнях перебуває 521 поранений.

Також наголошується, що 41 тіло поки не вдалося впізнати.

Поліція вже затримала 40 підозрюваних. Усі вони перебувають під вартою у департаменті карного розшуку. Правоохоронці вже встановили імена смертників, які підривали вибухові пристрої.

Як повідомляє CNN, спецслужби Індії та США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти, а також передавали списки підозрюваних.

У Міністерство оборони країни надходили попередження 4, 9 та 11 квітня. У них вказувалося, що будуть атакувати християнські церкви та туристичні місця. Організатором нападу називали терористичне угруповання Nations Thawahid Jaman (NTJ).

Іноземні спецслужби сповістили також поліцію, служби безпеки та деякі міністерства. Останнє попередження надійшло за 10 хвилин до першого вибуху.

Міністр економічних реформ Шрі-Ланки Харша де Сілва заявив, що премʼєр-міністра Раніла Вікрамасінгхе до останнього «тримали у необізнаності» стосовно попереджень. Він додав, що теракти стали можливими через «нездатність спецслужб країни адекватно відреагувати».