В африканській країні Малаві тестують першу у світі вакцину від малярії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У країні Малаві, що на південному сході Африки, починають масове тестування першої у світі вакцини від малярії. Про це повідомляє BBC.

Вакцина RTS,S має захистити дітей від зараження цією хворобою. Щеплення не дають абсолютної гарантії, але повинні значно знизити ризик підхопити малярію, яку переносять москіти.

Раніше лікарі вже проводили менш масштабне тестування цієї вакцини. Результати показали, що 40% малюків від 5 до 17 місяців не захворіли на малярію після щеплення.

Малярія — інфекційне захворювання, яке передається людині при укусі комарів. Тропічна малярія є найбільш небезпечною та може призвести до смерті. Перебіг хвороби супроводжується гарячкою, збільшенням розмірів селезінки, печінки й анемією. Може перейти у хронічну фазу.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила про старт пʼятирічної програми своєї роботи, повідомляє прес-служба ВООЗ. Ця програма націлена на досягнення «трьох мільярдів»: забезпечення доступу до загального медичного страхування для ще одного мільярда осіб; захист ще одного мільярда осіб від надзвичайних ситуацій в області охорони здоровʼя, поліпшення здоровʼя і благополуччя для ще одного мільярда людей.
  • Італійський політик, член правої партії «Ліга півночі» Массіміліано Федріга захворів на вітрянку. Він відомий відкритою критикою вакцинації.
  • Підлітки запитали на Reddit, як зробити щеплення без дозволу батьків. Їм підказали, а пост став «платиновим».