Підлітки запитали на Reddit, як зробити щеплення без дозволу батьків. Їм підказали, а пост став «платиновим»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У всьому світі посилюються рухи проти щеплення, проте підлітки, батьки яких виступають проти обовʼязкової вакцинації, можуть мати власну думку. У США 18-річний Етан Лінденбергер зі штату Огайо був дуже засмучений позицією своєї матері, яка виступає проти щеплень. Він написав пост на платформі Reddit. Лінденбергер сказав, що хоче зробити собі щеплення, але не знає як. Про це пише Тhe Washington Post.

«Мені ніколи не робили щеплення. Бог знає, як вийшло так, що я все ще живий», — написав він.

«Це покоління невакцинованих дітей, які досягли повноліття, звернулося до науки і [бажає] захистити себе», — сказала Еллісон Віннике, президент і генеральний директор некомерційної групи «Партнерство з імунізації».

«Тепер ви бачите, що такі діти досягають повноліття в інформаційному вакуумі», — додала Віннике.

Пізніше ще троє людей, які назвали себе підлітками зі США, розповіли на Reddit, що їхні батьки проти вакцинації, і вони бояться за своє здоровʼя, якщо вони не зроблять ніяких дій.

На пост Лінденбергера в Reddit надійшло понад 1 200 коментарів, зокрема один від користувача, який стверджував, що є медичним працівником, і пропонував надати потрібну інформацію.

Після того як Лінденбергер ознайомився з науковими статтями, журналами і дослідженнями, присвяченими вакцинам, він вирішив зробити щеплення від гепатитів А і В, грипу та ВПЛ. Він також зазначив, що йому здається, що в США потрібно знизити вік згоди, необхідний для проведення щеплень, а не домагатися більш суворих законів про імунізацію.
За інформацією в пості, він вже зробив усі щеплення, які збирався. Його пост став «платиновим» — він отримав велику кількість переглядів та коментарів.

  • Кількість відмов від вакцинації зросла після того, як у 1998 році були опубліковані результати досліджень, які показували взаємозвʼязок між щепленнями і виникненням аутизму у дітей.
  • Експерти з охорони здоровʼя у США закликають Facebook боротися з групами, які виступають проти вакцинації і пропонують альтернативні методи лікування, наприклад вітамін С у великих дозах.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) внесла відмову від вакцинації в десятку глобальних загроз для здоровʼя в 2019 році. У ВООЗ наголосили, що в усьому світі на 30% почастішали випадки захворювання на кір, який може викликати глухоту, запалення мозку і легенів та смерть, особливо у дітей.