Суддя подав позов проти Петра Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва подав позов до президента Петра Порошенка. Він просить визнати бездіяльність глави держави, який не видав указ про призначення судді на посаду, і стягнути з нього матеріальне відшкодування.

Про це повідомляє прес-служба суду .

Справа слухатиметься Касаційним адміністративним судом Верховного суду.

«Позивач обґрунтував свою позицію тим, що президентом протягом лютого-березня 2019 року, всупереч вимогам Закону України «Про судоустрій та статус суддів», не видано указ про його призначення на посаду судді, що позбавляє його права на працю та доплати за вислугу років», — йдеться у повідомленні.

У прес-службі суду theБабелю повідомили, що позов подав суддя Віктор Шулежко.

Що про нього відомо?

На свій перший термін призначений ще за часів Віктора Януковича. Відомо, що у листопаді 2015 року він заблокував конкурс з призначення нового директора державного підприємства «Укрпошта» і відмовлявся приймати апеляції. Тоді Міністерство інфраструктури поскаржилося у Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС) на суддю.

У лютому 2015 року виніс ухвалу, якою зупинив поширення на «Донбасенерго» заборони щодо платежів у зону АТО, після чого ДП «Енергоринок» перерахувало 199,9 млн грн на рахунок «Донбасенерго», яке контролював син екс-президента Олександр Янукович.