Джемілєв: Кримські татари будуть у «конструктивній» опозиції до Зеленського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв заявив, що кримські татари будуть у «конструктивній опозиції» до Володимира Зеленського. Про це він розповів у коментарі «Крим.Реалії».

«Ми — команда Петра Порошенка, і кримські татари його активно підтримують. Майже очевидно, що ми будемо в опозиції, але в опозиції конструктивній», — підкреслив Джемілєв.

Разом з тим, він додав, що у всьому, що Зеленський зможе зробити на благо держави, кримьскі татари його будуть повністю підтримувати. «Але якщо щось суперечитиме нашим ідеям, українській державі, нашому народові — ми подаватимемо свій голос», — сказав Джемілєв. Нардеп додав, що для України зараз головне — зберегти стабільність.

  • Раніше Джемілєв звернувся до Зеленського та поставив йому пʼять запитань про Крим.
  • У Зеленського відповіли: «Крим був, залишається та буде частиною України, яка має повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за завдані окупацією збитки, з урахуванням відшкодування постраждалим і родинам загиблих від російських репресій. Ми не готові віддавати, дарувати, здавати в оренду або у використання суверенні території України та її громадян — це не може бути предметом переговорів і домовленостей!»