«Судитимемо за конкретними кроками». Кремль вважає передчасним вітати Зеленського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адміністрація президента Росії вважає передчасним вітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України, пише ТАСС.

«Поки передчасно говорити про привітання президента Путіна пану Зеленському, а також про можливості спільно працювати», — зазначив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Він додав, що судити про Зеленського і можливу роботу з ним можна буде «тільки за конкретними справами». Разом з тим Пєсков додав, що Росія поважає вибір українців.

«У Москві з повагою ставляться до вибору українського народу, тим більше що цей вибір дуже очевидний. В той же час легітимність цих виборів в цілому була поставлена ​​під сумнів, коли не було надано можливості голосувати 3 млн громадян України, які проживають у РФ», — підкреслив Пєсков.

  • Володимир Зеленський здобув перемогу у другому турі виборів. Як свідчать попередні дані ЦВК після обробки понад 90% протоколів, він набирає 73,17% голосів, тоді як за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,50% виборців.
  • Першим у телефонній розмові Зеленського привітав президент Франції Емманюель Макрон, потім — президент США Дональд Трамп, а також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, премьер-міністр Канади Джастін Трюдо, лідер опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуайдо та президент Білорусі Олександр Лукашенко.