У фіналі «Голосу країни-9» перемогла душа української пісні Оксана Муха

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Переможницею дев’ятого сезону вокального шоу «Голос країни» стала 37-річна співачка зі Львова Оксана Муха, яку на проекті назвали душею української пісні. Фінал програми у прямому ефірі транслювався на каналі «1+1» ввечері 21 квітня.

Тренером Оксани Мухи був молдовський музикант Dan Balan. У фіналі співачка виконала дві пісні: «Я піду в далекі гори» Володимира Івасюка та «Де Ти Тепер» Квітки Цісик, з якою виступала на сліпих прослуховуваннях.

Також вона заспівала у дуеті з тренером. Для цього Dan Balan спеціально написав українськомовну пісню.

Загалом за перемогу у проекті боролися чотири суперфіналісти: Вікторія Олійник, Андрій Хайат, Оксана Муха та Карина Арсентьєва.

Оксана Муха — українська співачка та скрипалька. Вона народилась 16 червня 1981 року у Львові. У 2013 році Оксана Муха разом із Тарасом Чубаєм, «Піккардійською терцією», Павлом Табаковим і хоровою капелою «Трембіта» створили музичний проект «Проект Івасюк», у межах якого провели тур Україною. У 2014 році Оксана Муха видала альбом «Колядки та щедрівки» і презентувала його на сольному концерті «Різдво в Опері».

З дитинства Оксана захоплюється творчістю співачки Квітки Цісик, а народна артистка України Ніна Матвієнко назвала її «реінкарнацією Квітки Цісик».