«Можете розраховувати на підтримку церкви». Голова УПЦ МП Онуфрій привітав Зеленського з перемогою на виборах

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Голова Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Онуфрій привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах.

«Ваша впевнена перемога на виборах стала свідченням великої довіри до Вас з боку українського суспільства. Також це є ознакою того, що заявлені Вами пріоритети розвитку країни співпадають з надіями та прагненнями нашого народу, який бажає нашій батьківщині єдності, миру та процвітання, а також викорінення всього того, що вносить розбрат і ворожнечу всередину Української держави», — цитує звернення Онуфрія прес-служба церкви.

Онуфрій заявив, що Зеленський може «розраховувати на безумовну підтримку церкви».

  • Володимира Зеленського з перемогою вже привітали багато іноземних лідерів, зокрема президент Франції Емманюель Макрон, президент США Дональд Трамп, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, премьер-міністр Канади Джастін Трюдо та лідер опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуайдо.
  • Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів із закордонних виборчих дільниць. Найбільшу підтримку отримав Петро Порошенко, який набрав 54,73% голосів. За Володимира Зеленського проголосували 43,78% виборців.