The Washington Post: США готуються накладати санкції на всі країни, які імпортують іранську нафту

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

США збираються накладати санкції на будь-які країни, які продовжують імпортувати нафту з Ірану. Як пише The Washington Post із посиланням на власні джерела, 22 квітня державний секретар США Майкл Помпео оголосить про це офіційно.

Рішення має набути чинності 2 травня цього року. Так Америка планує повністю перекрити постачання іранської нафти в інші країни.

Помпео також має оголосити, що Саудівська Аравія й ОАЕ зобовʼязалися компенсувати частку Ірану на ринку. Тому потрясіння на світовому ринку від заборони нафти з Ірану повинне бути мінімальним.

  • Уряд Росії розширив санкції проти України, заборонівши експорт нафти та нафтопродуктів до країни. Про це заявив премʼєр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
  • Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти Венесуели, Нікарагуа та Куби. Нові обмеження щодо Венесуели торкнулися Центрального банку країни. Під санкції в Нікарагуа потрапив банк Bancorp і син президента Даніела Ортеги — Лауреано Ортега. Санкції щодо Куби стосуються п’яти організацій, пов’язаних із кубинською армією та розвідкою.
  • США внесли елітне іранське військово-політичне формування — «Корпус вартових ісламської революції» — у список іноземних терористичних організацій.