Голландські інженери будують найбільшу сонячну електростанцію. З 15 островів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Інженери в Голландії побудують найбільшу сонячну електростанцію в світі, яка складатиметься з 15 плаваючих островів. Вони будуть повертатися до сонця, як соняшник, передає The Guardian.

Так, цього року почнеться будівництво 15 «сонячних» островів на Андижському водосховищі на півночі Голландії. Кожен з них міститиме 73,5 тис. панелей, здатних повертатися до сонця.

Схожі острови вже функціонують у Китаї, Великобританії та Японії. Але в Голландії планується спорудити найбільшу електростанцію.

Перший етап проекту передбачає будівництво трьох островів, кожен з яких буде діаметром 140 метрів. Це має бути зроблено до листопада, коли закінчиться міграційний сезон для птахів. Це допоможе уникнути додаткових ушкоджень екосистеми водосховища, оскільки лише частина його буде закрита островами.

Додатковою перевагою є те, що вода слугуватиме охолоджувачем електропроводки.

  • У Сінгапурі відкрили двері нового приміщення, яке повністю забезпечує себе енергією. На його даху встановили понад 1 200 сонячних батарей, які вироблятимуть близько 500 МВт енергії щорічно.
  • У Балтасинському районі Татарстану (РФ) місцева влада звеліла керівникам муніципальних бюджетних установ заборонити співробітникам заряджати свої гаджети на роботі. Але після поширення історії в ЗМІ передумала.