ОПОРА: На Хмельниччині не вистачає урн для голосування, а на Київщині на дільницю не пустили спостерігача

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Громадянська мережа «ОПОРА», яка спостерігає за перебігом виборів, повідомляє про перші порушення на виборчих дільницях.

У Хмельницькій області на трьох дільницях не вистачає урн для голосування. Там їх було по одній.

«Як пояснили члени дільничної виборчої комісії у Виноградівці, другу скриньку не поставили, оскільки не мали чим її опломбувати», — повідомляє «ОПОРА».

На одній із дільниць в Ізяславському районі області комісія «не хотіла встановлювати другу скиньку, оскільки в них мало виборців». Після зауваження спостерігача другу скриньку поставили.

На Волині низка виборчих дільниць отримала на 1—13 бюлетенів менше, ніж виборців у списку виборців. Така ситуація склалася в чотирьох округах області.

У Львівській області члени виборчої комісії намагалися видати бюлетень людині, яка не показала паспорт. Порушення вдалося попередити.

В Яготині Київської області спостерігача «ОПОРИ» не пустили на виборчу дільницю, тому він не зміг бути на ранковому засіданні дільничної виборчої комісії. За повідомленням організації, члени ДВК аргументували це тим, що у спостерігача було посвідчення старого зразка.

Також спостерігачі помічають заборонену агітацію.

ОПОРА

У Вінницькій області на одну з дільниць приїхала низка «журналістів» із посвідченнями газети «Мій університет», які відкрито заявляють про підтримку Володимира Зеленського, повідомляє місцеве видання VinnitsiaNews. Люди приїхали організованою групою на автобусі. За інформацією видання, усі вони — студенти Вінницького національного аграрного університету, ректором якого є колишній народний депутат від Партії регіонів Григорій Калетнік.