Instagram хоче приховати «лайки» під фотографіями та відео

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Додаток для обміну фотографіями та відеозаписами Instagram розглядає можливість приховати кількість «лайків» під контентом, щоб люди не могли побачити, скільком користувачам сподобалося окреме повідомлення.

Тестову функцію в коді програми для Android побачила експерт зворотної розробки Джейн Вонг і зробила скріншоти. Вона вважає, що Instagram хоче, щоб «підписники фокусувалися на тому, чим ви ділитеся, а не на тому, скільки лайків отримали ваші пости». Побачити кількість «лайків» зможе тільки той, хто розмістив фотографію.

В Instagram уже заявили, що не перевіряли цю функцію. У заяві для The Verge представник компанії сказав: «Зараз ми не тестуємо це, але ми завжди думаємо, як зменшити тиск на Instagram».

TechCrunch зазначає, що такі зміни можуть знизити конкуренцію в Instagram, оскільки користувачі не будуть порівнювати свої власні показники з показниками більш популярних друзів або сторінками зірок. І це може спонукати людей публікувати те, що здається їм найбільш цікавим, замість того, щоб намагатися зібрати «лайки».