«Міфи від генпрокурора». НАБУ спростувало шість тверджень Луценка у інтерв’ю theБабелю. З чим не згодні?

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національне антикорупційне бюро заперечило шість тез генерального прокурора Юрія Луценка, які він озвучив у інтерв’ю theБабелю, коментуючи діяльність НАБУ.

Прес-служба бюро опублікувала спростування на сторінці у Facebook і назвала заяви глави ГПУ «міфами».

НАБУ відповіло на звинувачення Луценка щодо бездіяльності в боротьбі з корупцією, розслідуванні справи нардепа Борислава Розенблата, закриття справи екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського тощо.

«Голова ДФС, Рахункової палати Держаудитслужби, чинні міністр, міський голова, народний депутат, понад 30 суддів — ті, кого вже притягнуло до кримінальної відповідальності НАБУ, створене «з нуля» 4 роки тому. До появи НАБУ такі люди вважалися «недоторканними», — підкреслили в прес-службі.

Бюро звинуватило Службу безпеки та Генпрокуратуру у зриві спецоперації НАБУ з викриття корупції в міграційній сфері у листопаді 2017 року. «Її наслідком став зрив ще принаймні 10 подібних операцій», — наголосили у відомстві.

Там також підкреслюють, що у справах НАБУ винесено 27 вироків суду.

«Закликати орган досудового розслідування «давати» вироки — це щонайменше непрофесійно. Суди — це окрема гілка влади, яка має бути незалежною, зокрема й від Генеральної прокуратури», — зазначають в бюро у відповідь на твердження Луценка, що за три роки від НАБУ і САП «до суду передано близько 200 справ, вироків — нуль».