СБУ оголосила в розшук причетного до розгону Майдану генерала МВС

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
СБУ оголосила в розшук причетного до розгону Майдану генерала МВС

Ісаєв Сергій / УНІАН

Служба безпеки оголосила в розшук колишнього очільника департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ часів Януковича, генерал-лейтенанта Олексія Крикуна. Його прізвище зʼявилося в переліку розшукуваних осіб на сайті МВС.

Олексій Крикун зник з поля зору українських силовиків 21 лютого 2019 року.

На сайті вказано, що йому оголошено підозру за ст. 341 ч. 1 Кримінального кодексу (ККУ) — незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, та ст. 265 ч. 3 ККУ — придбання, носіння, зберігання, використання, передача, видозмінення, знищення, розпилення або руйнування радіоактивних матеріалів без передбаченого законом дозволу.

Міністерство внутрішніх справ України

Отримано дозвіл суду на затримання біглого екс-правоохоронця.

Хто такий Олексій Крикун?

У Генеральній прокуратурі заявляли, що в 2014 році МВС закупило в Росії спецзасоби для розгону активістів Майдану на підставі рапорту колишнього тоді начальника департаменту громадської безпеки МВС Олексія Крикуна.

Відомо, що під час Революції Гідності Олексій Крикун розміщував спецпризначенців «Беркуту» в санаторії «Маяк» у Пущі-Водиці, який належав його дружині. Після розстрілу активістів Майдану і зміни влади правоохоронець втік до Москви, де брав активну участь у так званому «Комітеті порятунку України» Миколи Азарова. У жовтні 2015 року ЗМІ повідомляли, що генерал Крикун повернувся в Україну.