СБУ оголосило в розшук журналіста Скачка. Його підозрюють у сепаратизмі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Служба безпеки України оголосила в розшук журналіста, автора інтернет-ресурсу «Антифашист» Володимира Скачка. Ця інформація зʼявилася на сайті Міністерства внутрішніх справ у переліку осіб, що перебувають у розшуку.

Вказано, що він переховується від органів досудового розслідування. Йому оголошено підозру за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону, заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Міністерство внутрішніх справ України

Скачко переховується від правоохоронців з 11 березня. Отримано дозвіл суду на його затримання.

Хто такий Володимир Скачко?

З 2000 року Володимир Скачко був головним редактором щотижневої газети «Київський телеграф», яка в 2014 році закрилася. Пізніше він створив сайт «Антифашист» і писав статті для проросійських ресурсів. Він також готував матеріали для «РИА Новости-Украина». У своїх статтях він критикував українську владу і заперечував окупацію Криму Росією. Скачко також кілька разів виступав у політичному ток-шоу на каналі «Росія 1». У листопаді 2018 року Скачка внесли до бази сайту «Миротворець».

  • На початку березня прокуратура АР Крим оголосила автору інтернет-ресурсу «Антифашист» Володимиру Скачку про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу).
  • Прокуратура АР Крим направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно головного редактора агенції «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді. Адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що прокурор вручив його підзахисному обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування. За його словами, 6 березня в Херсонському апеляційному суді буде розглянута скарга захисту на продовження Вишинському строку тримання під вартою.