«Диктуйте список недоторканних». Луценко розповів про зустріч із послом США та її інтерес до справи екс-заступника генпрокурора Каська

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посол США Марі Йованович цікавилася справою проти екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська, якого підозрювали в незаконній приватизації службової квартири. Про це в інтервʼю theБабелю заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Зустріч була в ГПУ, за цим столом, у січні 2017 року. Вона проходила не один на один. Вона була не одна, і я був не один. Пані Йованович цікавила справа Віталія Каська. Справа в тому, що пан Касько прописав у службовій квартирі маму, яка ніколи не виїжджала зі Львова, — у цьому були ознаки зловживання», — заявив генпрокурор.

Він додав, що, за словами Йованович, Касько був «видатним антикорупційним діячем», а кримінальна справа проти нього дискредитувала антикорупціонерів.

«Я узяв листочок, записав озвучені прізвища, і кажу: диктуйте список недоторканних персон. Вона каже: “Ні, ви мене неправильно зрозуміли”. Я кажу: “Ні, я вас правильно зрозумів”, — раніше такі списки писали на Банковій, а ви пропонуєте нові списки від Танкової», — заявив генпрокурор.

Докладніше про зустріч з Йованович, стосунки з антикорупційними органами та власне майбутнє Луценка — читайте в його інтервʼю theБабелю.

  • Наприкінці березня Луценко заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування.
  • Пізніше американське видання The Hill повідомило, що до «списку Йованович» увійшли засновник громадської організації «Центр протидії корупції» та два члени парламенту, які відкрито підтримали її програму антикорупційної реформи.