З середини липня у Великій Британії неповнолітнім заблокують доступ до порноресурсів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З 15 липня трансляторів порнографії у Великобританії зобовʼяжуть блокувати доступ неповнолітнім до своїх послуг, пише The Guardian.

Порноресурси повинні встановити на своїх сайтах «надійну верифікацію» того, що користувач зможе підтвердити власний вік. У разі відсутності такої системи перевірки, сайт на території країни буде заблоковано.

Міністр культури, звʼязку та творчих галузей Марго Джеймс заявила, що дорослий контент зараз є дуже доступним для дітей. «Запровадження обовʼязкової перевірки віку є першим у світі, і ми знайшли час, щоб збалансувати проблеми конфіденційності з необхідністю захистити дітей від небажаного контенту. Ми хочемо, щоб Великобританія була найбезпечнішим місцем у світі для користувачів інтернету, і ці нові закони допоможуть нам досягти цього», - заявила вона.

У той же час цю ініціативу критикують за можливі проблеми з безпекою особистих даних. Серед іншого, противники нововведення побоюються того, що нові закони призведуть до створення бази даних глядачів порно у Великобританії.

«Витоку даних можуть бути катастрофічними, і вони будуть на совісті уряду. Влада повинна розробити закон про конфіденційність, перш ніж її власна політика призведе до звільнень, руйнування карʼєр, або провокування самогубств», — заявив голова громадської організації Open Rights Group Джим Кіллок.