Розкрадання в оборонній сфері: суд призначив експертизи у справі Гладковського-молодшого. ДБР перевірить детективів НАБУ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський райсуд Києва за клопотанням Державного бюро розслідувань призначив експертизи в кримінальній справі про можливу бездіяльність детективів Національного антикорупційного бюро, порушеній після розслідування журналістів Bіhus.Info про корупцію на підприємствах «Укроборонпрому».

У матеріалах судової справи йдеться, що була призначена комплексна судова товарознавча та економічна експертизи, які буде проводити Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

Експерти перевірять ринкову вартість прицілів-далекомірів 1Г-42, поставлених на підприємства «Укроборонмпрому» за завищеними цінами. Будуть перевірені документальні висновки ревізії Харківського бронетанкового заводу за період по 2016 рік щодо збитків, завданих Міністерству оборони на суму 14,2 млн гривень.

У той же час, слідчі ДБР перевірять діяльність детективів НАБУ з березня 2017 року, коли їм надійшли від військової прокуратури матеріали про фінансові порушення на оборонному концерні. Також ідеться про порушення з боку «Оптимумспецдеталь», через яку Ігор Гладковський-молодший, Віталій Жуков та Андрій Рогоза поставляли з «накруткою» на підприємства деталі для військової техніки.

ДБР також перевіряє, чи вжили детективи НАБУ якихось заходів після того, як у серпні 2016 отримали результати ревізії Харківського бронетанкового заводу про завдання збитку Міноборони.