Опитування КМІС: Більшість виборців шести топ-кандидатів першого туру обирають Зеленського, а не Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Більшість українців, які проголосували за тих кандидатів, хто набрав найбільше голосів у першому турі, але не пройшов у другий, збираються голосувати за Володимира Зеленського. Про це свідчать данні опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 9—14 квітня. Результати на прес-конференції оприлюднив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

«Серед виборців Юлії Тимошенко 47% планують голосувати за Володимира Зеленського, 16%— за Петра Порошенка. Серед виборців Юрія Бойка — 71% за Володимира Зеленського, 1% — за Петра Порошенка», — повідомив Грушецький.

Серед виборців Анатолія Гриценка 36% підтримують Зеленського, а 26% — Петра Порошенка. У той же час 44% виборців Ігоря Смешка голосуватимуть за Зеленського, а 16% — за Петра Порошенка.

«Серед виборців Олега Ляшка та Олександра Вілкула аналогічно: трохи більше половини голосуватимуть за Володимира Зеленського, і не більше 13% за Петра Порошенка», — додав заступник директора КМІС.

Усього 68,7% українців хотіли б, щоб дебати кандидатів перед другим туром відбулися. Чверть українців (24,7%) вважають дебати непотрібними, а 6,6% не визначилися зі своєю позицією або відмовилися відповідати.

Опитування проводилось у 129 населених пунктах в усіх регіонах України, крім Криму та окупованого Донбасу. Участь у ньому взяли 2 тис. респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

  • Кандидат у президенти Володимир Зеленський у другому турі вибрів перемагає свого опонента Петра Порошенка із 72,2% голосів. За чинного главу держави свій голос готові віддати 25,4% виборців, які планують прийти на дільниці та визначилися з вибором, свідчать дані КМІС .