Собор Паризької Богоматері можуть відновити за віртуальною копією

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Деталізовані віртуальні копії собору Паризької Богоматері, які зробили протягом попередніх років, можуть допомогти відновити храм у Франції. Про це пише GPS World.

Найбільше можуть допомогти лазерна модель, яку створив дослідник Ендрю Таллон, та матеріали для компʼютерної гри Assassin’s Creed: Unity із зображеннями собору.

Ендрю Таллон створив віртуальну копію Нотр-Даму в 2015 році, писав журнал National Geographic.

Для цього він використав лазери, якими відсканував усю будівлю всередині та ззовні. У результаті вийшла максимально деталізована тривимірна модель собору.

Гра Assassin’s Creed: Unity вийшла у 2014 році. Її художниця Керолайн Міуз розповідала The Verge, що відтворила максимальне реалістичне зображення собору. Вона займалася створенням віртуальної моделі Нотр-Даму близько двох років.

  • У понеділок, 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль та дах будівлі. Причиною пожежі могли стати реставраційні роботи.
  • 16 квітня близько 10:40 пожежникам вдалося повністю загасити пожежу в соборі Паризької Богоматері.
  • Із собору Паризької Богоматері, який ввечері 15 квітня охопила масштабна пожежа, врятували частину святинь. Серед них — терновий вінець Ісуса Христа, що вважається однією з найцінніших речей у храмі.