Посол Франції назвала ганьбою «жарт» українського політтехнолога про пожежу в Нотр-Дамі та приїзд Зеленського

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Український журналіст і політтехнолог Тарас Березовець повʼязав пожежу в Нотр-Дамі з приїздом кандидата у президенти Володимира Зеленського в Париж на зустріч до французького лідера Емманюеля Макрона. Пост він опублікував на своїх сторінках у соціальних мережах Twitter та Facebook.

«Взагалі, Макрону дуже пощастило, що після приїзду Зеленського згорів всього лише собор Паризької Богоматері. А міг би і Єлисейський палац спалахнути», — написав він.

У відповідь на це посол Франції в Україні Ізабель Дюмон ретвітнула пост Березовця.

«Як вам не соромно? Ганьба!» — написала вона.

Водночас українські дипломати висловили підтримку народу Франції у звʼязку з пожежею в соборі Паризької Богоматері. «Собор є символом Франції та нашої європейської культури. Від усього серця з нашими паризькими друзями», — написав глава МЗС Павло Клімкін.

На цей допис Дюмон відповіла: «Merci», тобто «дякую».

  • У понеділок, 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль та дах будівлі. Причиною пожежі могли стати реставраційні роботи.
  • Уночі 16 квітня французькі рятувальники взяли під контроль та частково загасили пожежу в соборі Паризької Богоматері.