Ізраїльський політтехнолог спростував інформацію про роботу на штаб Порошенка

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Ізраїльський політтехнолог Моше Клюгхафт заявив, що інформація про його роботу у передвиборній кампанії українського президента Петра Порошенка є фейком. Про це він повідомив кореспонденту theБабеля.

«Як завжди, багато фейкових новин. Але досі дуже смішно. Успіху», — зазначив у своїй відповіді ізраїльський консультант із технологій передвиборної боротьби.

«Бабель»

Нагадаємо, на початку квітня народний депутат Сергій Лещенко написав, що Порошенку в стратегії збереження влади допомагає Моше Клугхафт.

Лещенко додав до тексту у своєму блозі скріни фото, оприлюднених, за його словами, на профілі ізраїльського політтехнолога в Instagram. Фото, за словами політика, були зроблені Клюгхафтом у Києві, але пізніше він їх видалив. Спершу Моше Клугхафт опублікував відео березневого снігопаду з вікна телеканалу «Прямий». А на опублікованому пізніше фото видно вулиці Києва з вікна.

  • 9 квітня штаб президента та кандидата на другий термін Петра Порошенка розмістив на агітаційних плакатах зображення президента Росії Володимира Путіна. На них Порошенко і Путін протиставлені один одному. «21 квітня. Вирішальний вибір!» — написано на плакаті. Юрій Бірюков зазначив, що таку форму обрали для того, щоб нагадати українцям про головну загрозу для країни.
  • У мережі частина користувачів обурилися, що, імовірно, кандидат хотів натякнути на звʼязок опонента Володимира Зеленського з Росією. Після цього рекламні борди з Путіним почали знімати та переклеювати на схожі, але без зображення очільника РФ.
  • Президент Петро Порошенко розповів, що борди з президентом РФ Володимиром Путіним демонструють те, що українці не дадуть йому реалізувати свої плани.