Вночі: Кім Чен Ин може зустрітися з Путіним у квітні, ураган накрив південь США, вийшла перша серія останнього сезону «Гри престолів»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Yonhap: Кім Чен Ин може зустрітися з Путіним у квітні

Глава Північної Кореї Кім Чен Ин може провести свій перший саміт з президентом Росії Володимиром Путіним наступного тижня у Владивостоці. Зустріч може відбутися до чи після участі російського лідера в форумі з китайської інфраструктурної ініціативи в Пекіні, повідомляють джерела агентства Yonhap .

«Президент Росії Володимир Путін повинен вирушити в далекосхідний регіон приблизно 24 квітня. Шанси на саміт між Північною Кореєю і Росією в цей день досить високі», — сказало одне з джерел.

Відбулась прем’єра нового сезону «Гри престолів»

Телеканал HBO почав премʼєрний показ восьмого сезону «Гри престолів». У ньому шість серій замість десяти і він має стати останнім. Перша серія саги англійською вийшла вночі 15 квітня за київським часом. Вона доступна передплатникам HBO Now за $14,99 на місяць і йде 54 хвилини.

На виборах у Фінляндії з незначним відривом перемагає ліва партія

У Фінляндії на парламентських виборах, які відбулися 14 квітня, перемагає опозиційна Соціал-демократична партія. Згідно з остаточними результатами виборів, соціал-демократи здобувають 17,7% голосів виборців. Друге місце з незначним відривом посідає крайньо права партія «Справжні фіни» — 17,5% голосів. Представники владної коаліції «Фінляндський центр» прем’єра Юхи Сіпілі і консервативна партія «Національна коаліція» отримали відповідно 13,8 і 17% голосів виборців.

Уперше за століття на виборах у Фінляндії жодна з партій не отримала більше ніж 20% голосів виборців.

Вісім людей загинули через ураган на півдні США

Негода накрила південь США, що призвело до численних жертв у кількох штатах, є загиблі і поранені .Залишаючи за собою смугу руйнувань, штормовий фронт пройшов далі і розвернувся в напрямі великих міст східного узбережжя.

Через пориви вітру, раптові паводки та торнадо у штатах Техас та Луїзіана загинули не менше від восьми осіб, троє з них діти. Містечко Франклін у Техасі було майже повністю знищене торнадо. В одному з археологічних парків торнадо накрив групу туристів, одна жінка померла пізніше в лікарні.

Ізраїль планує другу місію на Місяць

Після аварії, якої зазнав перший ізраїльський місячний зонд Beresheet при посадці на поверхню земного супутника, Ізраїль планує другу місію на Місяці.

«З огляду на велику міжнародну підтримку, яку я отримав під час цього проекту, я вирішив почати новий проект — Beresheet-2», — заявив головний спонсор і президент SpaceIL Морріс Кан. За його словами, компанія уже почала другий проект і сподівається довести його до кінця.