У столиці зʼявився перший в Україні банк грудного молока

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві в Перинатальному центрі, який розташований на вул. Предславинській, 9, відкрили перший в Україні банк грудного молока. Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

«У Банку грудного молока донорське молоко збирається, досліджується, обробляється і роздається дітям, які мають в цьому потребу за призначенням лікаря. Весь процес ретельно контролюється на кожному етапі (починаючи з обстеження жінок-донорів, досліджень молока, пастеризації, яка гарантує мікробіологічну безпеку і збереження максимальної харчової цінності, і закінчуючи дотриманням умов зберігання)», — зазначають у КМДА.

Там додали, що завдяки грудному молоку виживання недоношених дітей збільшується у 8 разів. Цим банком безкоштовно зможуть користуватися пацієнти стаціонару перинатального центру, а також інших лікувальних установ міста за призначенням лікаря-неонатолога.

«Більше 20 малюків вже отримали донорське молоко. За спостереженнями лікарів, ці діти набагато краще набирають вагу, їхній стан швидше стабілізується у порівнянні з ситуаціями вживання суміші», — сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.