Місце голосування змінили понад 155 тисяч виборців

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Україні понад 156 тис. осіб тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси для голосування у другому турі. Найбільше серед них жителів Донецької та Луганської областей — понад 52 тис.

Про це повідомляє Державний реєстр виборців .

Найбільшу кількість заяв українці подали для голосування у столиці (понад 27 тис.), а також у Київській (понад 16 тис.), Харківській (понад 11 тис.) і Одеській (понад 10 тис.) областях.

Змінити місце для голосування українці можуть до 15 квітня. Зробити це можна було з 8 квітня. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Які документи потрібні для зміни місця голосування?

При собі потрібно мати паспорт (підійде як паспорт-книжка старого зразка, так і ID-карта). Тим, кого нещодавно прийняли у громадянство і ще не видали паспорт, потрібно брати тимчасове посвідчення громадянина України. Військовослужбовцям строкової служби достатньо військового квитка.

Також потрібно принести документ, який підтверджує, що вам необхідно змінити місце голосування. Це може бути довідка з місця роботи або навчання, договір про оренду житла, документи про відрядження, путівка в санаторій, квитки на поїзд, літак, автобус — працівник Держреєстру захоче переконатися, що ви міняєте місце голосування не просто так.

  • У першому турі виборів понад 315 тис. українців змінили місце для голосування. На це у них було кілька місяців — з 2 січня до 25 березня.