«Шукають «невістку». САП спростувала заборону згадувати Гладковського у справі про розкрадання в секторі оборони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спростувала заяву Національного антикорупційного бюро про те, що вона начебто наказала прибрати прізвище екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського з матеріалів справи. Про це йдеться у заяві на сторінці САП у Facebook.

Антикорупційна прокуратура оприлюднила одне з клопотань у провадженні, щоб «спростувати твердження щодо «усних вказівок» про видалення окремих прізвищ».

«При виявленні будь-яких недоліків у роботі керівництво НАБУ, їхні штатні підтримувачі всюди шукають славнозвісну «невістку», зазвичай така роль відводиться прокурорам САП, суддям всіх рівнів, працівникам СБУ, поліції, депутатам, просто громадянам України та іншим, хто не підтримує генеральну лінію НАБУ», — відповіли у відомстві.

Під час розслідування, як повідомляють в САП, прокурори погодили 50 клопотань детективів про обшуки, зокрема в Олега та Ігоря Гладковських, посадовців «Укроборонпрому», контролерів підприємств-постачальників.

Також САП наполягає, що погодила 21 клопотання про доступ до речей і документів, 3 клопотання про арешт майна, затвердила постанову про витребування документів у іншого правоохоронного органу.

«Погоджуючи ці клопотання, прокурор фактично розумів, що на 9 день після виходу в ефір сюжету Дениса Бігуса малоймовірно знайти якісь дані, що мають значення для кримінального провадження, однак надав згоду на проведення повного, всебічного та об’єктивного дослідження матеріалів справи», — зазначили у прокуратурі. Також САП дорікнула, що детективи НАБУ запізно запросили у військової прокуратури матеріали справи.