НАБУ: САП заборонила згадувати прізвище Гладковського в матеріалах справи про розкрадання у сфері оборони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наказала Національному антикорупційному бюро прибрати прізвище екс-заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського з матеріалів справи про розкрадання у сфері оборони. Про це йдеться у заяві НАБУ на сторінці у Facebook.

«Процесуальними керівниками у кримінальному провадженні, відкритому за публікаціями BIHUS.info, не надано жодної вказівки, окрім однієї, і та — в усній формі: не згадувати у клопотаннях детективів, що скеруються до суду, прізвища Гладковського О. В. та інших осіб, які були опубліковані в журналістському розслідуванні», — йдеться у повідомленні.

НАБУ заявляє, що САП фактично саботує розслідування цієї справи. Там додали, що прокурори САП постійно затягують строки погодження клопотання про виїмку речей та документів, що мають значення для розслідування. «В результаті звернення до суду за відповідними дозволами на проведення процесуальних дій відтерміновуються», — йдеться у заяві.

У бюро підкреслили, що така ситуація унеможливлює розслідування цієї справи, натомість її використовують для політичного тиску на НАБУ, «в тому числі з боку керівника САП».

  • Журналісти Bihus.Info опублікували серію матеріалів про розкрадання в оборонному секторі країни. Згідно з розслідуванням, син уже екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • На початку квітня Холодницький звернувся до Ради громадського контролю НАБУ, бо вважає, що бюро допустило низку порушень під час розслідування справ про розкрадання в оборонному комплексі.