Поліція розслідує підкуп виборців у двох областях на користь «кандидата П»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція розслідує факти ймовірного підкупу виборців у Волинській та Чернігівській областях, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Інформація до поліції надійшла 10 квітня і за фактами відкрито кілька кримінальних проваджень. «Так, до Чернігівського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з партійних офісів у місті перебуває група людей, яким роздають грошові кошти – в обмін на підтримку кандидата П. в ході голосування 21 квітня під час другого туру виборів президента України», - йдеться у повідомленні.

На місце прибула слідчо-оперативна група і слідчий, який мав вручити повістку про виклик до поліції одному зі співробітників виборчого штабу. За даними поліції, офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди.

«Серед них була й особа, якій призначалася повістка. При цьому один з чоловіків, який перебував у партійному офісі, з незрозумілих причин злісно перешкоджав роботі поліцейських», - заявили у відомстві. Там додали, що згодом співробітники офісу самі викликали поліцію через активістів, які увірвалися у приміщення і вели пряму трансляцію.

Того ж дня до Ківерцівський відділ поліції у Волинській області отримав повідомлення про можливий підкуп виборців у смт. Олика Ківерцівського району.

«За словами заявника, у Будинку культури невстановлена особа здійснювала виплату-розрахунок грошових коштів волонтерам, які здійснювали агітацію на користь того ж самого кандидата на виборах президента України під час першого туру», - розповіли у поліції.

Правоохоронці встановили, що до вчинення даного злочину можуть бути причетні двоє жителів Києва. У них вилучили понад 700 тисяч гривень. Тривають слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх свідків і очевидців скоєння кримінального правопорушення та прийняття остаточного процесуального рішення», - заявили у поліції.

За цими фактами відкрито кримінальне за ч. 2 ст. 160 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигод) Кримінального кодексу.