Двоє російських поліцейських попросили політичного притулку в Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Двоє громадян Російської Федерації, які є співробітниками органів внутрішніх справ цієї країни, попросили політичного притулку в Україні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба .

У пункті пропуску «Гоптівка» 10 квітня вони заявили, що їх переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності.

«За словами самих громадян Росії, вони стали жертвами переслідування впливових осіб через те, що намагались протидіяти розповсюдженню наркотичних речовин в аптеках на ділянці своєї відповідальності», — йдеться в повідомленні.

Росіяни пояснюють, що викрили осіб, які є стійким злочинним угрупованням. Ці люди займаються розповсюдженням наркотичних речовин, з чіткою та розгалуженою системою зв’язків серед високопосадовців різного рівня у владних структурах РФ.

Поліцейські стверджують, що на території РФ проти них сфабрикована кримінальна справа. Не сподіваючись на справедливе розслідування у зв’язку із замовленням «зверху», вони вирішили втекти з РФ в Україну. Друзі нібито повідомили їм, що існує реальна загроза їхнім свободі, здоров’ю та навіть життю.

Українські правоохоронці зараз перевіряють цю інформацію.