У Києві «Нацкорпус» і «Нацдружини» пікетують МВС та Адміністрацію президента. Вимагають заарештувати Гладковського

Дата:
У Києві «Нацкорпус» і «Нацдружини» пікетують МВС та Адміністрацію президента. Вимагають заарештувати Гладковського

«Бабель»

Активісти партії «Національний корпус» і громадської організації «Національні дружини» вийшли з пікетом під Генеральну прокуратуру, МВС, СБУ та Адміністрацію президента. Акція проходить без партійних прапорів, передає кореспондент theБабеля з місця подій.

Учасники зібралися перед станцією метро «Арсенальна», після чого розділилися на дві колони і попрямували до силових відомств та до АП на Банкову.

«Бабель»

«Бабель»

Активісти «Нацкорпусу» та «Нацдружин» вимагають від влади взяти під варту і заарештувати рахунки та майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми — Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва ДК «Укроборонпром», а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми. Всім винним в розкраданні оборонного бюджету пропонують призначити максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Бабель»

Також вимагають опублікувати матеріали всіх кримінальних проваджень, повʼязаних з розкраданням коштів оборонного бюджету, а від генерального прокурора очікують щотижневих звітів про розслідування кримінальних проваджень за розкрадання в «оборонці».

«Бабель»

«Бабель»

«Бабель»

  • 27 березня у Вінниці перед приїздом Петра Порошенка «Національні дружини» і «Національний корпус» провели мітинг. Активісти пройшли ходою до центральної площі Вінниці, тримаючи в руках плакати і відрізані свинячі голови. Мітингувальники скандували «Ганьба», питали «Де відрубані руки?» і запалювали фаєри.
  • 23 березня «Нацкорпус» влаштував мітинг у центрі Києва .Мітингувальники привезли машину з живими свиньми.
  • Президент Петро Порошенко вважає, що активістів націоналістичної організації «Національні дружини» фінансують українські олігархи .Про це він заявив на закритій зустрічі з блогерами.