У Росії затримали колишнього члена «Правого сектора». В організації заявили, що його виключили за кримінал ще в 2014 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Московському регіоні працівники ФСБ затримали члена української організації «Правий сектор» на прізвище Пиріжок.

Про це повідомляє Интерфакс із посиланням на прес-службу УФСБ в Москві та Московській області.

«У 2014 році затриманий, перебуваючи на території України, вступив до складу української праворадикальної організації «Правий сектор» (під псевдонімом Чірка Роман), де з числа місцевих прихильників націоналістичних ідей створив загін «Хорти», призначений для ведення партизанської війни проти Російської Федерації», — йдеться у повідомленні.

За версією ФСБ, чоловік з 2018 року «переховувався в різних квартирах Московського регіону» і нібито «вів діяльність в інтересах ПС, поширюючи її ідеологічні та пропагандистські матеріали».

Щодо затриманого порушено кримінальну справу за статтею про діяльність екстремістської організації.

У «Правому Секторі» theБабелю підтвердили, що мова йде про Ігоря Пиріжка — громадянина Росії, який відразу після подій на Майдані вступив в організацію.

«Він прийшов у «Правий сектор», коли ми були на піку популярності. Через сильний потік людей ми не могли тоді перевірити кожного. Але коли дізналися про його кримінальне минуле — відразу виключили зі своїх рядів», — сказав представник ПС, додавши, що на Пиріжка в Росії вже було заведено кримінальну справу ще до приїзду в Україну.

Він також зазначив, що Пірожок пробув в організації всього 8—9 місяців до кінця 2014 року та не брав участі в бойових діях на Донбасі.

«Він був нашим представником у місті Бердичів і прикривався організацією. Там він знову почав займатися криміналом... Янтарна мафія, зброя, звʼязався з бандитами. Ми таких у себе не тримаємо і відразу його виключили, як дізналися», — заявив член ПС.