НАБУ підтвердило обшуки в Державній судовій адміністрації і назвало причину

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у приміщенні Державної судової адміністрації України в Києві. Це theБабелю повідомила прес-служба НАБУ.

«Слідча дія санкціонована і проводиться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення коштів під час закупівель оргтехніки для потреб судів України коштом державного бюджету», — зазначили в бюро.

У НАБУ додали, що розслідування цих фактів розпочали навесні 2018 року. Попередня правова кваліфікація злочину — «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах» (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

  • З 1 січня 2019 року закон зобов’язав проводити повну відеофіксацію судового процесу та розгляду клопотань органів досудового розслідування. Відповідний документ, який вніс зміни до Кримінального процесуального кодексу, Рада ухвалила у 2017 році.
  • Соломʼянський суд міста Києва зобовʼязав НАБУ розпочати кримінальне провадження щодо директора Державного бюро розслідувань Романа Труби.