В Австралії затримали майже 40 зоозахисників після масових протестів у Мельбурні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Поліція Австралії 8 квітня заарештувала 38 активістів, які виступають на захист прав тварин, після того як вони заблокували рух у годину пік у Мельбурні. Акцію провели на знак протесту проти жорстокого поводження з тваринами в першу річницю виходу фільму «Домініон» про фермерське господарство. Про це пише Reuters .

Протестувальники перекрили головне перехрестя Мельбурна на дві години, зупинивши трамваї, що доставляють у місто тисячі пасажирів. Далі по дорозі активісти заблокували вхід в акваріум міста.

Поліція заявила, що її не попереджали про проведення акції.

«Ми поважаємо право людей на мирні протести, але ми не допустимо антигромадську поведінку, яка підриває суспільство в цілому», — заявили правоохоронці.

Крім того, активісти провели акції протесту в скотобійнях у трьох австралійських штатах: Вікторії, Квінсленді, Новому Південному Уельсі.

Премʼєр-міністр Скотт Моррісон напередодні травневих виборів, на яких голоси фермерів будуть грати ключову роль, назвав плани зооактивістів штурмувати ферми та скотобійні ганебними і заявив, що уряд має посилити закони для припинення таких дій.

Документальний фільм «Домініон» (Dominion) режисера Кріса Дельфорса вийшов у 2018 році. Премʼєра картини відбулася в кінотеатрах по всьому світу, включно з Китаєм та Великою Британією. Фільм, знятий за допомогою дронів та прихованих камер, показує, як насправді люди використовують тварин у різних сферах — від промислових фабрік і лабораторій до індустрії розваг.

«Індустрія каже людям, що цих тварин вбивають етично, що їх вбивають гуманно. Це дуже далеко від гуманності», — зазначав автор фільму.