На Майдані затримали активіста. Він влаштував одиночний мітинг проти Зеленського

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У центрі Києва затримали активіста Леоніда Овчаренка, який влаштував одиночну акцію протесту проти кандидата в президенти України Володимира Зеленського. Про це йдеться на сторінці «Відсіч» у Facebook.

«Зеленський ще не переміг, а старі, «ригівські» порядки вже повертаються. Щойно на Майдані Незалежності затримали активіста Леоніда Овчаренка, який стояв біля нашої палатки і встиг роздати всього одну листівку про Зеленського. Ніяких закликів голосувати листівка не містила, а значить — вона не порушує виборчого законодавства», — йдеться в повідомленні.

Більше того, українцям розповіли подробиці проведення «спецоперації».

«Для «спецоперації» поліції знадобилося близько 15 поліцейських на двох легкових автомобілях і автобусах «Богдан». Нашого активіста упакували в машину і доставили у відділення №4 на Прорізній, 12б. Проте, коли ми почали дзвонити у відділення — там відповіли, що не затримували нашого активіста і його там немає. У той же час Леонід вів трансляцію з цього відділку», — підкреслюється в повідомленні.

Трохи згодом сам Овчаренко уточнив, що йому інкримінували дві статті.

«Фух. Відпустили. Суд буде 10 квітня о 10:00 у Шевченківському районному суді. Дві статті: злісна непокора і передвиборча агітація», — зазначив він.