Зоологи знайшли спосіб врятувати вимираючі види тварин. Для цього потрібно вбити здичавілих кішок

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Міжнародна група вчених Island Conservation закликає до масового винищення здичавілих кішок, собак, свиней, кіз і щурів на ізольованих островах, аби врятувати інші вимираючі види тварин. Про це повідомляє Newsweek.

«Автори підкреслюють, що 465 тис. островів світу займають лише близько 5,3% суші Землі, однак на них припадає 75% відомих вимирань птахів, ссавців, амфібій і рептилій з 1500 року. На сьогодні 36% видів, які перебувають під загрозою зникнення, живуть на цих ділянках землі», — йдеться в повідомленні.

За допомогою таких дій, стверджують вчені, можна буде врятувати 9,4% найшвидше вимираючих тварин планети. Крім того, дослідники відібрали 292 острови, які, на їхню думку, тільки «виграють» від такого винищення.

«З усіх цих островів дослідники виділили 107 у 34 країнах, де викорінення може початися вже до 2020 року», — підкреслюється в повідомленні.

  • У зоопарку світу дикої природи Арізони (США) ягуар напав на жінку, яка перелізла через барʼєр навколо вольєра, щоб зробити селфі з хижаком.
  • Поранена кішка вмерзла в замет Каліспеллі, штат Монтана (США), але лікарям місцевої ветеринарної клініки вдалося її врятувати.