Лікарі не виявили в сечі та крові Порошенка алкоголю та психоактивних речовин

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

За попередніми результатами, в сечі та крові президента Петра Порошенка не виявили алкоголю та психоактивних речовин. Це був другий етап дослідження.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» сказав головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий.

«У першу чергу ми дослідили сечу, це було ще на стадіоні «Олімпійський», жодних психоактивних речовин виявлено не було. І після цього, впродовж 1 години 40 хвилин, ми зробили дослідження за допомогою газового хроматографа — дослідження крові на наявність алкоголю. Він також був відсутній», — сказав Ярий.

Медики також мають зразки волосся Порошенка. Результати їхнього дослідження будуть готові приблизно через два тижні. Вони покажуть вміст чи відсутність наркотичних речовин в організмі президента.

  • Передвиборчий штаб Петра Порошенка закликав кандидата у президенти Володимира Зеленського здати на дослідження весь необхідний біоматеріал, зокрема зразок волосся, як це передбачено медичним протоколом. Про це під час брифінгу заявив речник штабу Олег Медведєв.
  • Уранці 5 квітня чинний президент Петро Порошенко здав на НСК «Олімпійський» аналізи на наявність в організмі наркотичних речовин та алкоголю. Лікарі провели загальний медичний огляд та взяли у нього на аналіз зразок крові, сечі та волосся. Експрес-тест не показав жодної психоактивної речовини в його організмі.
  • Перед цим кандидат у президенти Володимир Зеленський, який запропонував пройти медогляд перед дебатами, здав аналіз крові у приватній клініці Eurolab на Соломʼянській вулиці. За словами лікаря, його результати будуть готові через три дні. Зеленський говорить, що отримає інформацію на електронну пошту, і пообіцяв її оприлюднити.