Лікарі не виявили в організмі Порошенка алкоголь чи наркотики. Результати експрес-тесту

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Лікарі не виявили в організмі Порошенка алкоголь чи наркотики. Результати експрес-тесту

Медичні працівники отримали перші результати медичної перевірки президента Петра Порошенка на стадіоні «Олімпійський».

«Жодної психоактивної речовини знайдено не було», — сказав головний лікар київської міської наркологічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий за результатами експрес-тесту.

За його словами, за дві години буде готовий більш точний і детальний результат.

«Більш тривалий термін займає процедура обстеження волосся з волосяним фолікулом. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати навіть до двох тижнів. Але ми будемо докладати усіх зусиль, щоб цю процедуру скоротити», — сказав лікар.

За словами Ярого, експертизу проводять чотири медичні установи міста: дві приватні клініки та два комунальні заклади.

Психоактивні речовини — алкоголь, опіоїди, канабіноїди, седативні засоби, гіпнотичні препарати, кокаїн, інші психостимулювальні засоби, галюциногени та летючі розчинники. Виняток становлять тютюн і кофеїн.

  • Уранці 5 квітня чинний президент Петро Порошенко здав на НСК «Олімпійський» аналізи на наявність в організмі наркотичних речовин та алкоголю. Лікарі провели загальний медичний огляд та взяли у нього на аналіз зразок крові, сечі та волосся.
  • Перед цим кандидат у президенти Володимир Зеленський, який запропонував пройти медогляд перед дебатами, здав аналіз крові у приватній клініці Eurolab на Соломʼянській вулиці. За словами лікаря, його результати будуть готові через три дні. Зеленський говорить, що отримає інформацію на електронну пошту, і пообіцяв її оприлюднити.