НАЗК звернулось до суду через порушення нардепа від «Опоблоку» Вілкула

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду шість протоколів про адміністративні правопорушення закону «Про запобігання корупції» щодо врегулювання конфлікту інтересів. Про це повідомляє прес-служба НАЗК .

З них два протоколи складені на депутатів Верховної Ради Олександра Вілкула (заступник голови депутатської фракції партії «Опозиційний блок») та Вадима Кривохатька (позафракційний). Вони за наявності приватного інтересу внесли на розгляд парламенту депутатські запити. У їхніх діях працівники НАЗК побачили ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Також складено два протоколи на голову Іванівської райдержадміністрації Одеської області Віктора Лобача, який водночас був головою фермерських господарств «Ваюд» та «Тілець», метою яких є одержання прибутку.

Порушив закон і Максим Васьковський. Він, коли був співробітником-військовослужбовцем управління Служби безпеки у Вінницькій області, входив до складу виконавчого органу юридичної компанії «Монарх бізнес консалтинг».

Також складено протокол на Семена Рудківського, який під час перебування на посаді старшого інспектора штурмового взводу в Житомирі воєнізованого формування Мінʼюсту був головою комісії з припинення діяльності підприємства «Ростов — престиж».