НАЗК назвало топ-10 порушень закону, пов’язаних із корупцією

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У лютому 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції зафіксувало 236 порушень закону і склало рейтинг 10 найбільших з них. До списку увійшли чотири народні депутати, два заступники міністрів, а також два депутати місцевих рад, міський голова Сум і директор «Українського інституту інтелектуальної власності».

Про це повідомляє прес-служба НАЗК .

Перший в рейтингу — депутат Хмельницької обласної ради Андрій Гордійчук, який не задекларував понад 4 млн 64 тис. грн. За ним йде депутат Житомирської міської ради Сергій Пидюра. У свій декларації за 2016 рік він не вказав понад 2 млн 868 тис. грн.

Третє та четверте місця через порушення у деклараціях займають нардепи Богдан Дубневич та Євген Мураєв.

«Національне агентство встановило декларування Богданом Дубневичем за 2016 рік недостовірних відомостей на загальну суму понад 2 млн 858 тис. грн. За результатами перевірки декларації, поданої Євгеном Мураєвим за 2015 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 980 тис. грн», — нагадують в НАЗК.

Завершує першу п’ятірку порушення народного депутата Сергія Тарути — вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів. Шостий у рейтингу — нардеп Юрій Македон.