ЦВК: Дискусії про дебати до оголошення офіційних результатів виборів порушують законодавство

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дискусії між кандидатами в президенти про дебати до оголошення результатів виборів є незаконною передвиборчою агітацією, підкреслюють у Центральній виборчій комісії.

«До встановлення Центральною виборчою комісією результатів голосування у день виборів Президента 31 березня 2019 року проведення передвиборчої агітації у будь-яких її формах є грубим порушенням вимог Закону. Дискусії між суб’єктами виборчого процесу щодо місця та умов проведення теледебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація», — підкреслюють у ЦВК.

Крім того, ЦВК зазначила, що агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 00:00 останньої пʼятниці перед днем повторного голосування.

Також у ЦВК наголошують, що відповідно до її постанови місцем проведення дебатів є Національна суспільна телерадіокомпанія України. «Теледебати проводяться в студії, оформлення якої не може містити агітаційних матеріалів на користь будь-якого із кандидатів. Не допускається участь у теледебатах довірених осіб або інших представників кандидатів, а також трансляція попередньо підготовленого відеоматеріалу про кандидата, використання агітаційних та інших матеріалів про кандидата», — підкреслили в ЦВК.