У Києві назвали вулицю на честь покійного сенатора з США Джона Маккейна

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Києві назвали вулицю на честь покійного сенатора з США Джона Маккейна

Олександр Синиця / УНІАН

У Печерському районі Києва вулиця Івана Кудрі матиме ім’я покійного сенатора Сполучених Штатів Америки Джона Маккейна.

Рішення підтримали 71 депутат Київради.

«Саме цю вулицю перейменовано, адже Кудря був радянським розвідником і керівником підпільної розвідувально-диверсійної групи в Києві під час Другої світової війни. Його головним завданням була боротьба з «українськими націоналістами», — повідомили в КМДА.

Раніше була зареєстрована електронна петиція до міської влади з пропозицією вшанувати ім’я Джона Маккейна і назвати одну з вулиць на його честь. Ініціативу підтримала і родина американського політика. Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді Маккейн.

  • Сенатор США від штату Аризона Джон Маккейн помер 25 серпня 2018 року після тривалої боротьби з раком мозку. Його поховали 2 вересня на кладовищі на території Військово-морської академії США в Аннаполісі (штат Меріленд) поруч з однокласником і другом — адміралом Чаком Ларсоном, колишнім командувачем Тихоокеанського флоту США.
  • Маккейн був жорстким опонентом політики президента РФ Володимира Путіна й виступав за санкції проти Росії. Останнім часом Джон Маккейн критикував американського президента Дональда Трампа.