Вночі: у США поховали Маккейна, в Бразилії згорів 200-річний музей з мільйонами експонатів, «Динамо» сенсаційно програло «Карпатам»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У США поховали сенатора Джона Маккейна

Getty Images

Американського сенатора Джона Маккейна, який помер 25 серпня після тривалої боротьби з раком мозку, поховали на кладовищі на території Військово-морської академії США в Аннаполісі (штат Меріленд). Приватна церемонія прощання відбулася в неділю, 2 вересня. Труну з тілом політика до академії супроводжував кортеж. Памʼять Маккейна вшанували його рідні, друзі, випускники навчального закладу 1958 року, а також нинішні курсанти. Сенатора поховали поруч зі його однокласником і другом — адміралом Чаком Ларсоном, колишнім командувачем Тихоокеанського флоту США.

В Бразилії згорів 200-річний музей разом з мільйонами експонатів

twitter.com

У місті Ріо-де-Жанейро згорів Національний музей Бразилії — найстаріша наукова установа країни, заснована в 1818 році. Його площа становить понад 20 тисяч квадратних метрів, а колекція налічувала до 20 мільйонів одиниць, зокрема археологічних артефактів, єгипетських та південноамериканських мумій, предметів побуту й мінералів. За попередніми даними, усі експонати музею знищені. Як повідомляє Globo, ніхто не постраждав. Усім чотирьом охоронцям вдалося врятуватися, оскільки пожежа почалася вже після закриття музею.

Український фільм отримав премію Венеціанського кінофестивалю

youtube.com

Фільм виробництва України вперше отримав премію на Венеціанському кінофестивалі — одному з трьох найбільших кінофорумів світу. Українсько-італійську стрічку «Ізі» відзначили спеціальною нагородою Kineo Diamond Award, яку вручають уже 16-й рік поспіль. Більшість зйомок фільму відбувалася біля Львова й Трускавця, і лише десята частина — в Італії.

За попередні 15 років премію присуджували Джузеппе Торнаторе і Лаурі Моранте, Бернардо Бертолуччі та Еніо Моріконе, Настасії Кінскі та Маттео Гарроне й багатьом іншим.

«Динамо» сенсаційно програло вдома «Карпатам». Хацкевич натякнув про відставку

wikipedia.org

У чемпіонаті України з футболу київське «Динамо» у домашньому матчі програло львівським «Карпатам» з рахунком 0:2. Автором голів у ворота киян став Мар’ян Швед, забивши обидва ще в першому таймі. Одразу після невдалої гри головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич зробив двозначну заяву, зазначивши, що «прийняв рішення, яке піде на користь команді» та натякнув про свою відставку. Проте вже згодом білоруський спеціаліст спростував власні слова, наголосивши, що не збирається йти з команди, й­­­ насправді його неправильно зрозуміли.

У Лівії — криваві сутички. У столиці введено надзвичайний стан

Getty Images

Через безперервні зіткнення, що тривають уже тиждень, у лівійській столиці Тріполі оголосили надзвичайний стан. Уряд країни, який підтримує ООН, заявив, що це рішення захистить мирних громадян. Як повідомляє Sky News Arabia, 2 вересня у результаті мінометного обстрілу тріпольського табору біженців чотири особи загинули, семеро отримало поранення. Атакували табір «Аль-Фаллях», де розміщено близько 1200 вимушених переселенців з міста Таварга.

DW повідомляє, що під час сутичок із вʼязниці в Тріполі втекло понад 400 увʼязнених. За даними поліції, тюремні наглядачі не змогли перешкодити бунту в’язнів, оскільки боялися за власні життя. У пенітенціарній установі утримували переважно вбивць та прихильників колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі.