«Можливо, обидва кандидати погано читали закон». У ЦВК прокоментували ймовірні дебати на «Олімпійському»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Центральній виборчій комісії заявили, що запропоновані кандидатами на посаду президента дебати на НСК «Олімпійський» будуть скоріше передвиборчою агітацією, а не визначеними законом «Про вибори Президента України» теледебатами. Про це сказав в коментарі Укрінформу заступник голови ЦВК Євгеній Радченко.

«Те, про які дебати йдеться у постанові ЦВК, — це стаття 62 закону. Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трішки не та стаття закону, тобто ідеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації», — зауважив Радченко.

Заступник голови ЦВК наголосив, що 62 стаття закону «Про вибори президента» визначає процедуру і строки проведення передвиборчих теледебатів, які проходять на «Суспільному» телеканалі й оплачуються з державного бюджету.

На думку Радченка, коли кандидати говорять про дебати на стадіоні, вони мають на увазі форму агітації — вона врегульована статтею 58 закону про вибори президента щодо «проведення публічних дебатів, дискусій, прес-конференцій». А такі дебати вже оплачуються з виборчих фондів кандидатів.

«Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборчі теледебати, 62 стаття закону і постанова ЦВК стосуються саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 п. 3 статті 58 закону. Оце різниця», — розʼяснив Євгеній Радченко.