В Англії суддя назвав секс чоловіка зі своєю дружиною «фундаментальним правом людини»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Англії соціальні служби просять суд заборонити чоловікові займатися сексом з дружиною, тому що вона, імовірно, більше не може самостійно приймати рішення в цьому питанні. Адвокат заявляє, що її психічне здоровʼя погіршується і вона почала відчувати труднощі в навчанні.

Під час попереднього слухання цієї справи розгорівся скандал через зауваження судді, пише The Guardian .

Представники захисту жінки припустили, що судді, можливо, доведеться заборонити чоловікові продовжувати займатися сексом з дружиною, щоб жінка не була зґвалтована. Тим не менш, суддя сказав, що хотів би докладно вивчити докази і вислухати аргументи всіх сторін, перш ніж приймати якісь рішення.

Суддя заявив, що чоловік може опинитися в ситуації, коли йому загрожує вʼязниця, якщо він порушить наказ або зобовʼязання не займатися сексом зі своєю дружиною. Суддя також заявив, що право чоловіка займатися сексом зі своєю дружиною — це «фундаментальне право людини».

«Я не можу думати про більш очевидне фундаментальне право людини, ніж право чоловіка займатися сексом зі своєю дружиною — і право держави стежити за цим. Я думаю, що він має право на те, щоб це належним чином обговорювалося», — сказав він.

В той же час місцевий депутат-лейборист Тангам Деббонер завив, що це може узаконити мізогінію і ненависть до жінок.

Слухання справи по суті очікується в найближчі місяці. Особи подружжя не розкривають.