The Guardian: TripAdvisor рекламує готелі, персонал яких звинувачують у сексуальному насильстві

Автор:
Олена Мельник
Дата:
The Guardian: TripAdvisor рекламує готелі, персонал яких звинувачують у сексуальному насильстві

Dan Gold / Unsplash

Туристичний сайт TripAdvisor рекламує готелі в усьому світу, де жінки зазнали сексуального насильства, і не попереджає про можливу небезпеку. Про це пише The Guardian.

Жінка на імʼя «K» показала виданню електронні повідомлена, які вона писала до TripAdvisor. У них вона розповіла, що її зґвалтував гід і він працює в готелі, який рекламувався на цьому веб-сайті. Після звернення до адміністрації закладу, де працював її кривдник, та повідомлення про випадок у поліцію жінка хотіла попередити про це інших туристів. Але TripAdvisor відповів, що потерпіла може залишити відгук тільки від себе особисто, детально описавши сексуальне насильство.

«Я не могла в це повірити. Мене серйозно просять згадати принизливі подробиці сексуального насильства наді мною? Ця глобальна компанія підштовхувала мене пережити мою травму на їх форумі, щоб всі могли бачити і коментувати, або, що ще гірше, щоб злочинець відповів мені, тролив мене?» — сказала К.

«Це змусило мене відчувати себе розбитою, безнадійною та самотньою», — зазначила жінка.

TripAdvisor є найбільшим туристичним сайтом у світі. Щомісяця його відвідують 456 мільйонів осіб для пошуку житла та інших сайтів, які оцінюються за відгуками користувачів. Сервіс TripAdvisor ранжує готелі на основі рейтингу зірок, наданого користувачами, але окремі відгуки показує в хронологічному порядку на сторінці зі списком готелів. Огляд, в якому докладно викладені звинувачення в сексуальному насильстві, може легко загубитися за іншими, новішими оглядами, і тому його буде важче знайти.

The Guardian виявив близько 40 прикладів оглядів, які описують сексуальні домагання чи зґвалтування працівниками готелів з високим рейтингом та інших туристичних компаній. Тільки в 14 з цих випадків готельний або туристичний бізнес відповів на звинувачення, і тільки в одному вказали, чи вжили дисциплінарних заходів щодо цього працівника.

  • Востаннє подібна проблема спалахнула в кінці 2017 року. Тоді жертви зґвалтування виявили, що їх попередження видалили з сайту TripAdvisor, оскільки вони не були позитивними. У результаті компанія принесла вибачення і додала тимчасові значки поруч з готелями, де були зазначені проблеми "здоровʼя, дискримінації та безпеки».