NASA розглядає можливість доставки людей на Місяць за допомогою ракети Falcon Heavy

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
NASA розглядає можливість доставки людей на Місяць за допомогою ракети Falcon Heavy

Twitter / SpaceX

Американське управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) може використати для відправки людей на Місяць ракету Falcon Heavy SpaceX. Відомство також не виключає варіант комбінації ракети з носієм Delta IV Heavy United Launch Alliance.

Про це заявив директор NASA Джим Брайденстайн, повідомляє Ars Technica.

За його словами, він найбільше схиляється до комбінованої версії і гадає, що Falcon Heavy повинна взяти участь у проекті.

Передбачається оснастити ракету Falcon кріогенним реактивним ступенем (Cryogenic Propulsion Stage) від United Launch Alliance, що дозволить виконати план з доставки людей на супутник Землі у 2024 році.

Брайденстайн двічі підкреслив, що керівник космічного польоту NASA Вільям Герстенмайер ще не схвалив цей підхід через ряд технічних деталей. Його застереження містять завдання з інтеграції ракети Falcon Heavy у горизонтальне положення, а потім завантаження «Оріона» з паливом у вертикальній конфігурації на стартовий майданчик.

«Це потребує часу і витрат, і є ризик. Але у нас є час, і у нас є можливість прийняти певний ризик і внести деякі зміни. Це унікальна можливість», — сказав Брайденстайн.