Цукерберг: Facebook не може гарантувати повний захист від втручання у вибори в Європарламент

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Соціальна мережа Facebook не може гарантувати повний захист від втручання інших країн через сайт у вибори в Європарламент, які пройдуть 26 травня.

Про це заявив генеральний директор Facebook Inc. Марк Цукерберг, повідомляє Reuters.

«Ми, безперечно, добилися великого прогресу [з 2016 року]... Але ні, я не думаю, що хтось може застрахувати [від втручання] світ, де є держави, які намагаються втрутитися у вибори, і ми не можемо зробити жодної речі та сказати: добре, тепер ми вирішили цю проблему... Це постійна гонка озброєнь, у якій ми постійно нарощуємо оборону, і ці уряди теж розвивають свою тактику», — сказав він.

Цукерберг зазначив, що соцмережа Facebook вже посилила заходи з протидії втручанню і буде співпрацювати з німецьким інформаційним агентством DPA, щоб боротися з дезінформацією.

«Ми підготували повний набір всіх стратегій та інструментів, які досі дуже добре працювали на багатьох важливих виборах, тому я досить впевнений. Однак ми повинні очікувати, що деякі країни, які намагаються втрутитися, вони просто будуть продовжувати намагатися, тому ми повинні бути на крок попереду них і продовжувати цю роботу, щоб залишатися попереду», — заявив він.