У мережі збирають кошти для сімʼї волонтерки Яни Червоної, яка загинула на Донбасі. У неї залишилося двоє дітей

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На Донбасі 2 квітня внаслідок обстрілу загинула відома харківська волонтерка Яна Червона, яка служила у Збройних силах України. У жінки залишилось двоє дітей 8 та 10 років. У мережі збирають для її сім’ї гроші.

«Світла пам’ять. Хто може допомогти — 5168742230861985 Сергій Червоний, чоловік Яни, лишилося двоє маленьких діток», — написала волонтер Тетяна Грубенюк («Руденька") у Facebook.

Яна Червона разом з молодшим сержантом Олександром Мілютіним загинули в районі Новозванівки — Попасної. Позиції Окремого штурмового батальйону «Донбас-Україна» противник обстріляв гаубицями калібру 152 мм. Міна влучила у бліндаж. Ця зброя заборонена Мінськими угодами.

Яна Червона була кулеметницею з позивним «Відьма» і постійно допомагала армії.

«Яна була відомою волонтеркою і допомагала з перших днів війни: спочатку у рідному Харкові з безкінечними поїздками на фронт, а потім як військовослужбовець. Вона була з тих, хто мав, що називається, стержень. І характер. І сміливість. І людяність, якої нам всім останнім часом так бракує. Пробачте нас. І дякуємо, що прикрили», — зазначає фонд «Повернись живим».

У волонтерки залишилися син та донька, 8 та 10 років. У мережі висловлюють співчуття сім’ї.